
Trakyalı bir anne – babanın beş çocuğunun ortancası olarak 1969 yılında Kırklareli’de doğdum. Aslında üniversitede tekstil eğitimi aldım ve branşım tekstil. Ancak, gençlik yıllarımdan beri yemek yapmak benim için büyük bir tutku olmuştur. Özellikle babaannemin ve annemin pişirdiği yöresel yemekler ve evimizde hazırlanan kalabalık misafir sofraları yemek yapmayı ve yemek kültürümüzü sunmayı benim için keyifli bir hobi haline getirmiştir. 2000’li yıllarda internet bloglarının popüler hale gelmesi ile, ben de evde amatörce yaptığım yemekleri blog yazıları şeklinde paylaşmaya başladım. Böylelikle yemek tarifleri ve yemek kültürü üzerine ilk yarı-profesyonel girişimim de başlamış oldu. Zamanla yemek yapmak ve hazırladığım tabakları paylaşmak, insanlardan geri dönüşler almak benim için çok ciddi bir uğraş haline geldi. Yaklaşık on yıl boyunca kendi blogumda geniş bir yemek tarifi portföyü oluşturup, belli bir takipçi kitlesi kazandıktan sonra 2014 yılında kendi işletmemi açmaya karar verdim. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi desteği ile Kırklareli’nin tarihi Yayla Mahallesi mevkinde, 114 yıllık bir Rum konağında kurduğum işletmemde 2023 yılı itibarıyla 9. yılını doldurmanın gururunu yaşıyorum. Bu süreçte birçok yarışmaya katıldım ve dereceler aldım. Ayrıca doğduğum il olan Kırklareli’nin yemek kültürünü 10 günlük bir program dahilinde İstanbul’da Sultanahmet Four Seasons Hotel’de temsil etmenin mutluluğunu yaşadım. Şu anda meclis başkan yardımcılığı görevini yürütmekte olduğum Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasının ilk seçilmiş kadın meclis üyesiyim. 2019 yılında yerel lezzetleri yaşatan ve sunan kadın girişimciler için açılan bir yarışmaya katıldım. Bu yarışma İTÜ, TOBB, COCA-COLA VE HABİTAT işbirliği ile düzenlenen yerel lezzetleri yaşatan ve sunan kadın girişimciler yarışması idi ve Türkiye çapında ödül almaya hak kazandım. Ayrıca Coca-Cola reklam yüzü olarakta seçildim ve Kızkardeşim Projesi kapsamında yerel lezzet girişimciliği destek programı için çekilen reklam filminde rol aldım. Ve restoranım Kızkardeşim Restoranı olmaya hak kazandı. Bu benim Kırklareli yemek kültürünün tanıtılmasında attığım en önemli adımdır. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev alarak gastronomi alanında çalışmalar yapmaktayım. Şu anda Gusto Celepoğlu Konağı adlı işletmemde 3 ayrı menü ile hizmet vermekteyiz. Tadım menülerimiz, yöresel lezzetler ve Balkan yemeklerini de içeren bir menümüz ile. Trakya Turizim ve Gastronomi Derneği Başkanı olduğum Dönemde Kırklareli’de düzenlediğimiz peynir, siyez, hardaliye, şarap etkinliğimiz de Borsa, Sanayi ve Ticaret odası ve Sayın Valimizin destekleri ile ses getirmiştir. Özellikle şehrimizin şarap, peynir, hardaliye ve kıvırcık kuzusunun tanıtımına çok katkısı olmuştur.
